• MENU
210 220 1617
τηλέφωνο για ραντεβού
24ωρη γραμματεία
Σύνδεσμοι


Γενικά ιατρικά sites

www.merck.com/mmpe/index.html δωρεάν online έκδοση του γνωστού γενικού ιατρικού εγχειριδίου. Έχει αναφορά σε κάθε νόσημα, σύστημα ή σύμπτωμα της ιατρικής.

www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed ο πολύ γνωστός σε κάθε ιατρική αναζήτηση δικτυακός τόπος, μέσα από τον οποίον μπορεί κανείς να ψάξει πληροφορίες για κάθε ιατρικό θέμα. Τα περισσότερα από τα προτεινόμενα άρθρα είναι σε μορφή abstract δηλ. περίληψης.

www.rxlist.com πολύ γνωστό και με μεγάλο βάθος site από τις ΗΠΑ για τα φάρμακα. Για κάθε φάρμακο υπάρχει μεγάλος όγκος πληροφοριών για τις ενδείξεις, αντενδείξεις, παρενέργειες, αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα ή τροφές, οδηγίες χρήσης κ.ο.κ.

Νευροχειρουργικά sites

www.aans.org το site της Αμερικάνικης Νευροχειρουργικής Εταιρείας. Εκτεταμένες ενότητες για νευροχειρουργικές παθήσεις, εξελίξεις, συνέδρια, καθώς και παραπομπή για τα πολύ γνωστά νευροχειρουργικά περιοδικά Journal of Neurosurgery, Journal of Neurosurgery: Spine, Journal of Neurosurgery: Pediatrics και Neurosurgical Focus, τα οποία προσεγγίζει κανείς από τη διεύθυνση https://thejns.org/

https://www.barrowneuro.org  το site του Barrow Neurological Institute. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα Νευροχειρουργικά Κέντρα στον Κόσμο.

Νευρολογικά sites

www.ninds.nih.gov το site του Εθνικού Ιδρύματος Υγείας των ΗΠΑ (NIH) που ασχολείται με τις νευρολογικές διαταραχές και το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο. Περιέχει ενημερωτικά άρθρα, ανακοινώσεις, links για νευρολογικά νοσήματα κλπ.

www.aan.com το site της Αμερικάνικης Εταιρείας Νευρολόγων. Καλύπτει όλα τα νοσήματα της Νευρολογίας, ανακοινώσεις, άρθρα, εξελίξεις, συνέδρια. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το εκτεταμένο τμήμα με τις οδηγίες (guidelines) όπου για κάθε σύμπτωμα, φάρμακο ή πάθηση υπάρχει σειρά διεθνώς αποδεκτών τρόπων διάγνωσης και θεραπείας.

Αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο

www.stroke.org το site του National Stroke Association, που είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα τις ΗΠΑ, με στόχο την πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο. Αναφέρεται με απλά λόγια στα είδη του εγκεφαλικού επεισοδίου, με ειδική αναφορά στο παροδικό ισχαιμικό επεισόδιο (ΤΙΑ). Επίσης αναφέρεται αναλυτικά στη θεραπεία, την πρόληψη (παράγοντες κινδύνου) αλλά και την αποκατάσταση. Υπάρχουν πολλά φυλλάδια σε μορφή pdf για downloading.

Αδένωμα υπόφυσης

pituitary.org Πλουσιότατο σε περιεχόμενο site του Pituitary Network Association, ο οποίος είναι διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ασχολείται με όλες τις παθήσεις της υπόφυσης. Ενότητες για κάθε πάθηση της υπόφυσης ξεχωριστά (προλακτίνωμα, Cushing, μεγαλακρία κλπ), γλωσσάρι, links, επιστημονικές έρευνες που «τρέχουν» αυτή τη στιγμή με σχετικά θέματα, ερωτηματολόγια για τους ασθενείς κλπ

Ακουστικό νευρίνωμα

www.anausa.org το site του Acoustic Neuroma Assocation, με πληροφορίες κάθε φύσης, links, τα αποτελέσματα μιας έρευνας για το ακουστικό νευρίνωμα κ.ο.κ.

Ανεύρυσμα εγκεφάλου

www.bafound.org το site του Brain Aneurysm Foundation των ΗΠΑ, με εκτεταμένα άρθρα για τα ανευρύσματα, στατιστικά στοιχεία, ενημέρωση για την νευρολογική αποκατάσταση των πασχόντων και ενεργό online κοινότητα με forum, blogs κ.ο.κ.

Επιληψία

www.epilepsy.com to site από τις ΗΠΑ προσφέρει την πληρέστερη ενημέρωση γύρω από την επιληψία. Περιέχει λεπτομερή ανάλυση των κρίσεων και των διαφόρων μορφών της επιληψίας, των διαγνωστικών μεθόδων, της θεραπείας (φαρμακευτικής και χειρουργικής), οδηγίες για την καθημερινότητα των ασθενών, αναφορά σε άλλα sites και βάσεις δεδομένων, γλωσσάρι, αλλά και forum με χιλιάδες ερωτήσεις, blogs, ομάδες υποστήριξης, προσωπικές ιστορίες ασθενών, chat room κ.ο.κ.

Όγκοι εγκεφάλου

www.abta.org πληρέστατο site, του American Brαιn Tumor Association. Λεπτομέρειες για κάθε όγκο ξεχωριστά, (καλοήθεις και κακοήθεις), ανατομία, διάφορες θεραπείες, γλωσσάρι, στατιστικές, αιτίες και παράγοντες κινδύνου. Το site είναι σαφώς προσανατολισμένο στην καθημερινότητα των ασθενών με όγκο εγκεφάλου: διατροφή, φυσικοθεραπεία, εργοθεραπεία και εργασιακή απασχόληση, ομάδες υποστήριξης (support groups) και ιστορίες ασθενών (προσωπικές μαρτυρίες).

Πολλαπλή σκλήρυνση

www.mssociety.org.uk ένα site από το Ηνωμένο Βασίλειο με εκτεταμένες πληροφορίες για τη νόσο, την καθημερινότητα των ασθενών, το δίκτυο υποστήριξης κ.ο.κ.

Σπονδυλική στήλη

www.spineuniverse.com εξαιρετικά πλούσιο σε περιεχόμενο site από τις ΗΠΑ με αναφορά σε παθήσεις της σπονδυλικής στήλης και στις διάφορες θεραπείες, χειρουργικές και μη.

www.spine-health.com γενικής ενημέρωσης site για τη σπονδυλική στήλη από τις ΗΠΑ με ιδιαίτερο στοιχείο το εκτεταμένο forum.

Υδροκέφαλος

www.hydroassoc.org Οργανισμός των ΗΠΑ που ασχολείται με τον υδροκέφαλο, με ενημερωτικές ενότητες για τους ασθενείς και πληροφορίες για συνέδρια, έρευνα κλπ.

► καλέστε στο 210 220 1617 (όλο το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο) και ζητείστε ένα ραντεβού με ένα γιατρό του Neurocenter.gr

* Ο στόχος του δικτυακού αυτού τόπου είναι ενημερωτικός. Δεν υποκαθιστά σε καμία περίπτωση τη διάγνωση και τη θεραπεία των παθήσεων του Νευρικού συστήματος. Η σωστή απόφαση για την υγεία σας θα ληφθεί μόνο όταν θα σας εξετάσει ο γιατρός σας.
Copyright © 2010-2024, Neurocenter.gr, All rights reserved ::: Κατασκευή Ιστοσελίδας: My Internet :::

Πολιτική Απορρήτου

Περισσότερα ΔΕΧΟΜΑΙ
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ONLINE ΡΑΝΤΕΒΟΥ